Air Fryer. Merită sau nu cumpărat?

Probabil ai văzut până acum multe reclame la acest aparat care gătește fără ulei. Dacă ești un fan al cartofilor prăjiți, dar te neliniștește greutatea ta sau ce probleme de sănătate ți-ar putea provoca prăjeala, Air Fryer-ul este pentru tine!

Acum câteva luni am cumpărat un air fryer deoarece nouă ne plac cartofii prăjiți și nu am vrea să renunțăm definitiv la ei. Nu eram convinsă că îl vom folosi (mă gândeam că nu vor ieși la fel de gustoși), dar am zis să încercăm. Aparatul a fost achiziționat de la Kaufland, la un preț convenabil.

Modul de preparare: ce presupune și cât durează.


Este foarte ușor de folosit. Practic cureți cartofii (eu prefer să cumpăr cartofi și să-i curăț, nu cumpăr cartofi congelați), îi condimentezi după bunul plac și îi pui în aparat. Pornești aparatul și în aproximativ 25 de minute sunt gata. La jumătatea timpului, scot recipientul, îi întorc (să mă asigur că se gătesc uniform) și reintroduc recipientul în aparat. Pornește singur și știe unde a rămas, nu trebuie să fac altă setare.

Până acum nu am experimentat alte mâncăruri, doar cartofii prăjiți. Cu o ploaie de parmezan adăugată la final sunt delicioși.

Am adăugat și un scurt video să vedeți cum se rumenesc la final.

Pentru mine răspunsul la întrebarea din titlu este DA, se merită. Nu ocupă mult spațiu (eu îl depozitez în dulap când nu este utilizat, pentru a nu ocupa spațiul de pe blat), nu este scump și pot găti sănătos pentru familia mea.

Specificațiile produsului Friteuză cu aer cald DF-D0201
✅ putere: 1300 W
✅ capacitate: max. 2,4 L
✅ prăjire ușoară, fără grăsimi
✅ temperatură reglabilă de gătire: 80-200 °C
✅ cronometru integrat (1-60 minute).