Umidificator

Sezonul rece și pornirea sistemului de încălzire în casă vin la parchet cu modificarea umidității din încăpere, ceea ce duce la probleme respiratorii. Te trezești cu gâtul uscat? Atunci ai nevoie de un umidificator pentru a regla gradul de umiditate din cameră.

Care sunt valorile normale ale umidității în casă?

Pentru a verifica umiditatea din cameră ai nevoie de un higrometru. Deși, în general, umiditatea aerului din interior ar trebui să fie cuprinsă între 40 și 60%, specialiștii ne recomandă să reglăm umiditatea locuinței după cum urmează:

✳️ dacă temperatura exterioară este mai mare de 20 grade Celsius, umiditatea din interior nu trebuie să treacă de 60%

✳️ dacă temperatura exterioară este cuprinsă între 10 și 20 grade Celsius, umiditatea casei ar trebui să fie mai mică de 50%

✳️ dacă temperatura exterioară este cuprinsă între 0 și 10 grade Celsius, umiditatea din interior ar trebui să fie sub 45.

Care sunt valorile recomandare pentru camera bebelușului?

Abia după ce am născut am acordat atenție acestui subiect, iar acesta este al doilea an cu umidificatorul de la Biovita. O umiditate prea mare sau prea mică a aerului afectează în primul rând bebelușii. În cazul camerei copilului, pediatrii recomandă un nivel al umidității în jurul valorii de 55% (iar temperatura între 18 ș 22 grade Celsius).

Ce mi-a plăcut la umidificatorul de la Biovita?

✅ Are higrometru inclus și se oprește la atingerea pragului de umiditate setat

✅ Este silențios

✅ Are și un compartiment pentru aromoterapie, unde poți pune câteva picături de ulei esențial.

✅ Rezervorul are 5 litri

✅ Mod de funcționare nocturn (Night mode)

Ce nu mi-a plăcut la umidificatorul de la Biovita?

✅ Burețelul utilizat în sertarul de aromoterapie trebuie schimbat destul de des. La un moment dat se amestecă mirosurile și nu îți dai seama ce tip de ulei esențial este.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *