Pat Montessori. Sau patul căsuță.

Nu-i așa că arată ca un pătuț din povesti? Un loc numai bun de cuibărit și de citit povești.

Să vă spun drept, regret că nu am făcut un astfel de pat încă de la început, pentru că fiica mea nu a iubit niciodată pătuțul de bebeluși. Situația s-a schimbat complet odată cu patuțul din povești, de care nu s-a mai despărțit.

Am tot căutat soluții pentru a amenaja camera Anei astfel încât să fie și sigură, dar și pe placul ei, cu toate obiectele la îndemână. Când a venit vorba de pat, mi-am dorit unul în stilul Montessori, sigur și cât mai aproape de podea. Dar nici foarte aproape, deoarece avem încălzire în pardoseală și am vrut să fie suficient loc să intre și robotul de aspirare.

Dimensiuni.

Patul ales are 120×200 cm și înălțimea de la podea până la baza patului de 11 cm. Înălțimea de la podea până unde se termină gărduțul este de 57 cm (această informație este importantă în alegerea saltelei). Vă spun de pe acum că nu este foarte ușor să găsești o saltea cu o înălțime mică și pentru această dimensiune (120*200).

Patul a fost făcut pe comandă.

Criteriile de căutare au fost următoarele:
✅ Lemnul să fie de calitate.
✅ Vopseaua să fie sigură pentru copii.
✅ Patul să fie făcut pe dimensiunile noastre (pe perete Ana are aplice cu flori și frunze și am vrut să nu se suprapună + înălțimea până la podea).
✅ Să nu dureze mult realizarea lui.
✅ Să nu coste mult 😁

Cei care au bifat cu brio toate cerințele au fost Patuțuri Copii despre care am numai cuvinte de laudă. Patul a ieșit foarte frumos, este foarte atent lucrat și vopsit. Au fost punctuali, iar la montaj au lăsat totul foarte curat, practic eu nu am avut decât să pun salteaua pe pat.

Așa că vi-i recomand cu toată încrederea pentru seriozitate, calitatea lucrării și pentru preț.

Voi de unde ați luat patul pentru copii sau cu cine ați colaborat pentru realizarea lui?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *