Retapițarea. Salvarea canapelei

Magazinele sunt pline de obiecte de mobilier tapițate cu piele ecologică, adică vinilin. Vinilinul este un material care rezistă foarte puțin, urmând ca în timp să se exfoliere și să aibă un aspect foarte urât. Atât de urât, încât te gândești serios să arunci obiectul de mobilier respectiv.

Scaune, paturi și canapele, integral sau parțial realizate din vinilin, ajung la gunoi pentru că sunt “roase” și arată inestetic. Nu știu cum a ajuns acest material așa de popular, fiind atât de slab din punct de vedere calitativ și foarte scump pentru rezistența sa!

Cum poți salva obiectul de mobilier?

Luați ca exemplu această canapea care are o structurală foarte rezistentă, dar partea de vinilin a cedat. Nu contează dacă ai sau nu un animal de companie în casă, se va strica oricum în timp. Acceași poveste și cu setul de dining, scaunele fiind din vinilin s-au stricat și au căpătat un aspect tare urât!

Am scris acest articol cu scopul de a promova meșteșugul românesc. Da, mai sunt oameni pricepuți și harnici din mâna cărora ies minuni și este de datoria noastră să îi facem cunoscuți.

Retapițarea canapelei prezentate și a scaunelor a fost realizată de domnul Alexandru, un om serios, punctual, priceput și muncitor, pe care îl puteți găsi aici: https://www.facebook.com/retapitari.alexandru Vă previn de pe acum că este foarte ocupat.

În ce constă procesul de retapițare?

1. Detapițarea – durează o zi întreagă de lucru, timp în care domnul Alexandru scoate toată tapițeria veche de pe canapea.

2. Retapițarea – după aproximativ 2 săptămâni (în acest caz) tapițeria nouă a fost gata, iar retapițarea a durat o zi întreagă. Multă muncă, dar rezultatul vorbește de la sine.

Arată ca o canapea nouă, iar material ales pentru retapițare, catifeaua, arată și se simte minunat: este moale la atingere și foarte ușor de întreținut, contrar așteptărilor.

Se merită din punct de vedere financiar?

Daaa. O canapea de dimensiunile celei prezentare și tapițat cu catifea este de aproximativ 3 ori mai scumpă în magazin. Deci da, se merită!

Dacă articolul ți s-a părut util, nu uita să dai like paginii de Facebook pentru a fi la curent cu noutățile.

Apelați cu încredere la domnul Alexandru dacă vreți sa salvați un obiect de mobilier drag. Cum am spus, din mâinile sale ies minuni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *