Cum îmbrăcăm bebelușul iarna?

Este prima iarnă a Anei și evident mi-am pus problema cum îi pregătesc garderoba astfel încât să petrecem cât mai mult timp afară. Iar dacă va fi o iarnă bogată în zăpadă, cu atât mai bine pentru noi, vom profita din plin de zăpadă. De la o bună prietenă, mamă la rândul său, am primit un sfat prețios: cumpăr-i haine din lână merinos și lână fiartă. Cum? Fiartă?

Da, ne întoarcem la tradiții și la materiale naturale. Lâna are o mulțime de proprietăți și o vedem utilizată atât de des și în echipamentele sportive performante: lasă pielea să respire, respinge apa, reglează temperatura corpului.

Este important să știm de la început ce ar fi bine de cumpărat pentru puii noștri, astfel încât să nu cheltuim banii inutil, mai ales ca bebelușii cresc repede și practic le vom achiziționa pentru o iarnă.

Pe gofit.ro putem găsi tot ce avem nevoie. Dar hai să vedem ce haine ar fi utile pentru un bebeluș:

✅ Un body și o pereche de pantaloni din lână merinos care pot fi purtate direct pe piele sau un body cu totul.

✅ Șosete din lână merinos și botoși din lână fiartă. Știm cu toții cât este de neplăcut frigul la picioare.

✅ Un overall din lână merinos cu fleece sau lână fiartă. Inițial am vrut să îi cumpăr Anei un combinezon din fâș, apoi am realizat că alegerea nu ar fi deloc inspirată pentru că o va încurca mult în primii pași, fiind foarte voluminos. Lâna fiartă are proprietatea de a respinge apa așa că joaca în zăpadă va fi în siguranță, nu se va uda și nu îi va fi frig. Voi alege unul care va avea și acele manșete care se pot transforma în mănuși.

✅ O cagulă din lână cu fleece. De ce cagula? Pentru că nu o va jena la gât, nu se va mișca stânga-dreapta. În plus, va avea și gâtul acoperit.

Sunt doar câteva piese, dar extrem de prețioase pentru confortul și sănătatea bebelușului meu. Noi ne-am obișnuit să stăm mult afară și nu vreau să renunțăm la acest obicei doar pentru ca a venit frigul. Lâna se poate doar aerisi, nu necesită spălare după fiecare purtare precum bumbacul, iar dacă s-a murdărit se poate spala local.

Tu cum te pregătești pentru iarnă?

Dacă ți s-a părut util articolul, nu uita sa dai LIKE paginii Better Me.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *