Uscătorul de rufe. Tips & Tricks

Odată cu venirea frigului, achiziționarea unui uscător pentru haine capătă o importanță din ce în ce mai mare. Dacă înainte această mașină nu era pe lista scurtă de cumpărături atunci când te mutai în casă nouă, acum oamenii caută soluții de amplasare încă de la început, pentru că cine își dorește rufe ude întinse prin casă iarna?

Am scris pe larg despre uscătorul de rufe de la Beko pe care l-am achiziționat acum aproape un an. Nu știu cum am putut sta fără el atât de mult timp. Recomandarea pentru acest model am primit-o de la prieteni și am fost bucuroasă că și prețul a fost unul bun (printre primele prețuri pentru uscătoare cu pompă de căldură) . Și au avut dreptate. Merge strună, cel puțin două cicluri de uscare pe zi are la activ.

În acest timp am experimentat tot felul de lucruri, mai multe programe, am făcut și greșeli și tocmai de aceea vreau să împărtășesc aici cu voi din experiența mea, să vă scutesc de eventualele eșecuri. Dacă vi se pare util, nu uitați să dați un like paginii Better Me (găsiți în josul paginii butonul de like pentru Facebook 😃)

✅ Nu încărca prea mult mașina. Cu cât sunt mai multe lucruri, cu atât se vor usca mai greu și va dura mai mult ciclul de uscare. Avantajul acestei mașini este că are senzori care îi permit să se oprească înainte de timpul afișat inițial, dacă se depistează că lucrurile sunt deja uscate. În același timp, programul poate fi prelungit, dacă senzorul de umiditate depistează că hainele nu sunt uscate.

✅ Cearșaful de pilotă/plapumă are tendința de a “înghiți” celelalte lucruri. Se poate vedea asta când îl scoți din mașină de rufe. Este un mare bulgare cu restul lucrurilor înăuntru. Încearcă să nu îl asociezi cu multe lucruri, mai ales lucruri mărunte, pentru ca vei avea surpriza să le găsești ude.

✅ Cu cât pui lucrurile în uscător mai ordonat, cu atât îi scurtezi programul de uscare și nu vei avea surpriza să scoți lucruri umede.

✅ Nu pune la programul de bumbac cu uscare intensivă lucruri care au elastic. Elasticul se va strica. Eu am pățit. Este un program util mai mult pentru prosoape.

✅ Dacă ai o încărcătură mică, folosește cu încredere programul Express.

✅ Nu usca haine din lână sau haine lucrare manual. Chiar dacă mașina are un program de Delicate, lucrurile menționate mai sus nu se vor comporta bine și riști sa le strici.

✅ Scoate lucrurile din uscător, scutura-le puțin și împachetează-le ordonat. Multe din ele nu vor necesita călcare.

✅ Ai grija de uscător și elimină conținutul din filtrul de scame. Nu știu cum e la voi, dar la mine este mereu plin. Plus părul cățelului care slavă domului rămâne în filtru.

✅ Citește manualul de instrucțiuni înainte de prima utilizare. Cel mai probabil vei găsi acolo și informații despre timpi și temperatura pentru fiecare program în parte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *