Îngrijirea bontului ombilical al bebelușilor

Încă din maternitate, schimbarea scutecului a venit cu ceva emoții pentru că mă speria acel țesut în curs de mumificare. Apoi când am ajuns cu Ana acasă a fost și mai interesant pentru că încercam să îi facem băița de seară cât mai rapid, dar și eficient, pentru a nu îngreuna procesul de uscare a bontului ombilical.

În maternitatea Regina Maria unde am născut în luna aprilie am primit o mulțime de informații despre îngrijirea bebelușului, atât verbal de la diverși consultanți, cât și informații scrise care mi-au fost de mare ajutor în primele zile acasă, când sunt atât de multe necunoscute.

Cum pentru mine au fost utile informațiile m-am gândit să le împărtășesc aici. Am primit următoarele sfaturi:

  • Este bine să lăsăm acel țesut în pace, să nu tragem de el sau să intervenim în niciun fel. Țesutul se usucă și cade în aproximativ 2 săptămâni de la naștere, dar poate dura și mai mult.
  • Există o toaletare specială care se recomandă după baie, mai precis tamponare cu alcool medicinal (de la maternitate am primit niște șervețele speciale pe care le-am folosit) și apoi se pudrează cu Baneocin.
  • Până cade și 3-4 zile după, se recomandă să spălăm copilul rapid pentru a nu încetini procesul de uscare. Vom avea timp de baie în cadă cu multă joacă după ce vom trece de acest pas.
  • Se îndoaie sau nu scutecul, astfel încât buricul sa stea afară? Aici părerile erau împarțite, așa că am decis să închidem scutecul normal și să nu îl îndoim.
  • Este obligatoriu să anunțăm medicul pediatru dacă vedem că au apărut sângerări sau infecții.

Curaj, nu este atât de greu precum pare și este o perioadă foarte scurtă. Vă spun sincer că m-am bucurat după ce i-a căzut bontul Anei pentru că a fost o grijă în minus 😃

Sper că v-au fost de folos informațiile. Pe betterme.ro am creat o secțiune specială numită Motherhood unde vom aborda subiecte care țin de creșterea copiilor. Sunt atât de multe lucruri de spus, iar împărtășirea informațiilor și a experiențelor ne ajută să depășim mai ușor micile situații cu care ne putem confrunta.

Dacă articolul ți s-a părut util, te invităm să ne urmărești dând like paginii de Facebook Better ME ⬇️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *