Nașterea la Regina Maria, în vreme de pandemie.

Am primit multe întrebări despre cum am perceput nașterea în aceste vremuri, când tăticii își văd puiuții la câteva zile de la naștere. Aceasta este supărarea cea mai mare a viitorilor părinți. Și pe bună dreptate! Pe vremea părinților noștri tații își puteau privi pruncii printr-un geam la orele de vizită. Astăzi îi primesc în prag. Da, sunt “predați” la ușa maternității la externarea mamei.

Dar haideți să vă povestesc cum a fost pentru mine nașterea la Maternitatea Regina Maria.

Internarea

Cu o zi înainte de ziua internării am mers la maternitate pentru a face testul covid19 și am primit rezultatul în câteva ore. Am primit un telefon de la maternitate și mi s-a comunicat să mă prezint la ora 7 pentru internare. Operația era programata pentru ora 10:30. M-am prezentat la ora 7 la Maternitatea Regina Maria plină de emoții și teamă, pentru a naște prin cezariană. Am mers cu mască și mănuși de acasă și le-am păstrat până după operație și la terapie intensivă. Am început cu monitorizarea bătăilor inimii copilului și am făcut niște analize de sânge. Apoi, împreună cu medicul de gardă, am completat o fișă de internare, ulterior o asistență m-a însoțit în rezerva care urma să ne fie casă pentru mine și fata mea, pentru 4 zile. Asistenta mi-a înmânat un burețel cu betadină, pe care urma să îl folosesc la duș, înainte de operație, cămașă și papuci.

Rezerva

În rezervă am avut de toate. Am folosit din bagajul de maternitate, despre care am scris aici, doar peria de păr, agenda, hainele de externare și un mic prosopel pe care l-am folosit când alăptam.

Am găsit rezerva impecabilă, am primit 2 cămăși (una înainte de operație cu capse pe spate și una cu capse pe față pentru alăptare), papuci, lenjerie de unică folosință și absorbante speciale, produse de îngrijire la baie, un halat, o pereche de ciorapi speciali.

Am avut 3 mese pe zi, gândite astfel încât să mă ajute să mă refac cât mai repede. Primeam zilnic ceai special pentru stimularea alăptării și apă proaspătă.

Operația

Operația a fost programată la 10:30. O asistentă a venit, mi-a pus o branulă și etichete pe telefon și încărcătorul telefonului, pe care le-am luat în sala de operații. Am pornit cu mari emoții spre momentul cel mai frumos din viață noastră. Am primit o perfuzie și am completat formulare pentru anestezie.

În sala de operații am primit anestezia, care apropo nu a fost prea dureroasă, deci viitoare mămici, nu vă temeți! Apoi nu mi-am mai simțit partea inferioară a corpului. Doamna doctor, Laban Luminița, medicul pe care îl admir și îl prețuiesc, a adus-o pe lume pe Ana, minunea mea de fată cu plămânii bine formați 🙂 A durat foarte puțin si a fost adusă lângă fața mea, am pupat-o și s-a liniștit. Am plâns. O asistentă a imortalizat momentul și a mai durat puțin și am fost dusă la terapie intensivă, unde am început exercițiile pentru a mă dezmorți din anestezie. Asistentele au adus puiuții pentru alăptare. A fost magic. Am alăptat imediat, am pupat-o și i-am mirosit păruțul ei de pui nou născut. Am purtat mască pe toată durata intervenției și după la terapie intensivă unde am stat 8 ore. În timpul ăsta mi-au adus de mai multe ori fata. Am depus tot efortul să mă dezmorțesc pentru a ajunge în rezervă să pot sta cu ea.

În prima și ultima noapte nu a stat lângă mine. După operația de cezariană ai voie să cobori din pat în următoarea zi. Așa că la 5:30 au venit asistentele cu puiul, m-au ajutat cu toaletă, mi-au îndepărtat sonda urinară și am făcut primii pași. Nici nu m-am gândit la durere pentru că trebuia să fiu cât mai repede fresh să pot sta cu fata mea. După epidurală am avut un cateter prin care am primit calmante. Durere nu a prea fost sau mi-am îndreptat eu atenția spre a rămâne veselă și pozitivă. Am încercat să întâmpin pe toată lumea care venea în rezervă cu un zâmbet și să cred cu tărie că mă voi recupera rapid.

Analizele Anei

După naștere, Anei i s-au făcut analize de sânge. În ultima noapte puiul a făcut screeningurile metabolic și auditiv, a stat la lampă pentru icter și a primit cercei medicinali. Rezultatul pentru screening-ul metabolic îl vom primi cam în 15-20 zile. Pentru screening-ul auditiv primești rezultatul pe loc.

Ana a fost dusă zilnic la vizita medicală, iar medicul neonatog a venit în rezervă pentru a mă informa despre starea de sănătate a micuței mele.

Cum m-am simțit

Am avut o experiență extraordinară la Regina Maria, motiv pentru care recomand oricui cu toată inima. Am fost atât de bine îngrijită, iar Ana a primit tot ce avea nevoie. Am scris aici despre cât de multă omenie am găsit în maternitate în aceste vremuri complicate. Mulțumesc din suflet!

De asemenea, mulțumesc pentru cadoul care ne-a prins foarte bine acasă!

Externarea

Externarea se face între orele 12 și 15. Soțul meu a primit cel mai frumos dar în ușa maternității, la propriu. Nu a avut voie să între. Eu am achitat ultimele facturi și am primit actele de externare. Visam puțin diferit momentul, dar acestea sunt vremurile în care trăim.

Recuperarea

În rezervă m-am plimbat mult, am dansat cu Ana în brațe, am cântat și ne-am jucat. Am ales veselia și am ignorat orice disconfort.

M-am recuperat repede pentru că acasă sunt nevoită să urc zilnic scări pentru a ajunge în zona dormitoarelor. Am primit un tratament pe care îl urmez, mă simt excelent și sunt foarte recunoscătoare pentru acest lucru!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *