Femeia însărcinată și șofatul.

Îmi plac mașinile și iubesc să conduc.

Mă deplasez zilnic cu mașina oriunde am nevoie, iar pe perioada sarcinii nimic nu s-a schimbat din acest punct de vedere.

Am fost întrebată zilele trecute dacă mai port centura de siguranță, iar răspunsul a fost unul ferm. Da. Centura de siguranță poate face diferența între viață și moarte. Din acest motiv mi s-a părut util să ne informăm asupra măsurilor de siguranță pe care ni le putem lua și am găsit acest interviu cu Titi Aur, Master Trainer la Academia Titi Aur, care ne dă sfaturi utile.

Să purtăm sau nu centura de siguranță pe perioada sarcinii: “Centura de siguranță este obligatorie pentru că se sporesc șansele de a supraviețui unui accident cu până la 50%. Nepurtarea centurii de siguranță poate avea efecte mult mai grave asupra sarcinii decât purtarea corectă a acesteia, în cazul unui accident. Pentru a crește gradul de confort, recomandăm utilizarea adaptorului pentru centura de siguranță, care se poate folosi pe toată durata sarcinii și crește gradul de siguranță pentru că protejează zona abdomenului.” explică Titi Aur.

Care este poziția corectă la volan pentru o femeie însărcinată? Titi Aur răspunde: “Poziția corectă la volan a femeii însărcinate trebuie să se modifice spre finalul sarcinii pentru a spori nivelul de siguranță. Scaunul trebuie fixat cât mai în spate posibil, dar fără a afecta utilizarea corectă a pedalelor, piciorul trebuie să fie ușor flexat în momentul apăsării pedalelor la maximum, iar spătarul lăsat pe spate atât cât manevrarea volanului să nu fie afectată și să se păstreze o distanță între volan și burtă de aproximativ 10 cm.”

Dragi viitoare mămici țineți cont de aceste sfaturi prețioase și aveți grijă de viața voastră și a bebelușului vostru.

Numai bine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *