La plăcinte înainte. Rapid și sănătos, perfect pentru copii.

Am spus că sunt adepta dulciurilor făcute în casă. Știi precis ingredientele și ajustezi cantitățile astfel încât să nu pui în pericol sănătatea familiei tale. Suntem dependenți de dulce, asta este realitatea de care nu mai are rost să ne ferim. În aceste condiții, poate ar fi mai bine să facem noi ceva bun și rapid, cu o cantitate minimă de zahăr sau alți îndulcitori, decât să dăm fuga la supermarket să luăm produse care pot sta luni întregi pe un raft fără să se strice.

Iată ce vă propun: mini plăcințele sau biscuiți sau cum vreți voi să le spuneți, cu mere.

Ingredientele necesare sunt:

🍭3 mere tăiate cubulețe mici (eu păstrez coaja, este delicioasă)

🍭 2 ouă

🍭 100 grame unt topit

🍭 30 de grame de zahăr sau orice îndulcitor preferați…sau fără zahăr.

🍭 Un pliculeț praf de copt

🍭 250 g făină

🍭 100 ml lapte

🍭 Sucul de la o portocală

🍭 Vanilie (păstaie sau esență, în funcție de ce aveți acasă).

Eu folosesc un mixer, însă toate ingredientele se pot incorpora și manual, cu o spatulă. Bat întâi cele 2 ouă, cu zahărul și untul topit, apoi adaug făina cu praful de copt și laptele, vanilia și sucul de portocală. La final adaug și cubulețele de mere. Totul durează…să zicem 5 minute. Este foarte rapid și deloc complicat.

Apoi cu o lingură pun aluatul pe o tavă cu hârtie de copt. Tava merge la cuptorul preîncălzit la 200 grade, până se rumenesc.

Mi se pare o variantă excelentă pentru plimbările de weekend. Îi pui într-o punguță sau o caserolă și, în micile pauze, mănânci ceva gustos și sănătos.

Toate cele bune!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *