5 lucruri gratuite pe care le pot face pentru mediul înconjurător.

Cred mult în efortul individual și în puterea exemplului. Iubesc natura si tot ce ne oferă ea, prin urmare îi sunt datoare cu un comportament adecvat. Iată 5 lucruri pe care m-am obișnuit să le fac și care nu costă nimic:

🌱Să am de fiecare dată când merg la cumpărături o sacoșă cu mine. Nu mă costă nimic. Mai mult, nu mai plătesc pentru o altă pungă și scap și de “punga cu pungi” de acasă.

🌱Să nu arunc niciodată nimic pe jos. Când ies la plimbare îmi place să găsesc curat pe unde merg. Este un gest pe care ar trebui să îl cultivăm încă din copilărie. Mediul înconjurător nu este tomberonul nostru, iar orașul nu este scrumiera în care să aruncăm mucul de țigară pe geamul mașinii.

🌱Să selectez produsele din plastic pe care urmează să le arunc și să le duc la un centru de reciclare, dacă localitatea mea nu dispune de un centru de reciclare a plasticului. Nu este ușor, dar efortul merită fără doar și poate.

🌱Să fiu cât se poate de chibzuită când gestionez produsele alimentare pe care le cumpăr. Cumpăratul excesiv a devenit din păcate un obicei. Cât aruncăm din cât cumpărăm? Oare nu se merită să fim mai selectivi, să cumpărăm mai puțin, alegând o calitate mai bună?

🌱Să strâng gunoiul lăsat de alții pe unde mă duc. Oricât de frustrant ar fi, important este să fac eu bine, poate devine contagios. Ultima dată am făcut asta vara trecută pe plaja din Vadu, un loc prea frumos care merită să rămână curat.

Ca toate aceste mențiuni să nu ajungă numai vorbe în vânt, trebuie doar să le fac. E gratuit și este un serviciu pe care mi-l aduc mie, lăsând în urma mea un loc curat pentru copiii noștri. Eu nu îi pot schimba pe alții care fac rău, dar nici nu mă pot alătură lor cu gândul că unul în plus sau în minus nu face diferența. Ba face. Și este și gratuit.

*Sursă fotografie – National Geographic

One comment

  1. Toate aceste obiceiuri sunt atât de banale, simple încât trebuie doar sa ți între în obișnuință. Într-adevăr nu este greu, trebuie doar să vrei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *