Rețeta pentru chifle pufoase

Care este mireasma care te duce cu gândul la acasă? Pentru mine este mirosul de pâine caldă. Pe masa noastră, a românilor, pâinea a avut mereu un rol central. Și nu văd nimic greșit în asta.

Dacă și ție îți place mirosul pâinii abia scoasă din cuptor, iată o rețetă de chifle care se face destul de ușor acasă, mai ales dacă dispui de o aparatură care să muncească pentru tine. Dacă nu, nu-i nicio problemă, poți frământa cu mâna.

Pentru aluat ai nevoie de:

  • 570 grame de făină
  • 300 ml lapte călduț
  • 3 ouă (2 pentru aluat și unul pentru a unge chiflele la final)
  • 1 lingură de ulei
  • 1 pliculeț de drojdie uscată
  • 2 lingurițe de sare
  • 1 linguriță de zahăr
  • susan pentru decor.

Amestecă toate ingredientele, cu excepția făinii, și lasă-le să se odihnească pentru 5 minute. Pune făina într-un bol și adaugă treptat partea lichidă, în timp ce frămânți aluatul, până se omogenizează și obții o cocă. Coca obținută se lasă cam o oră să se odinească și să crească, după care, pe un blat de lucru pudrat cu făină, se formează chifele care se așează în tavă pe o foaie de copt. Eu le mai las alte 30 de minute să mai crească puțin, după care le ung cu oul bătut și apoi presar susan pentru decor. Urmează să le bag în cuporul preîncălzit la 220 de grade (Atenție! Varianta ideală este să verifici în cartea cuptorului pe care îl deții care este temperatura recomandată pentru coacerea aluatului). Știi că sunt gata când prind o culoare aurie.

Poftă bună!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *