Biscuiți cu unt.

Enhance yourself

Biscuiții se fac așa ușor acasă, încât parcă este și păcat să îi cumperi de la magazin. Ai citit o etichetă de pe un pachet de biscuiți din comerț?

Secretul biscuiților este untul. Cu cât este mai gras și de o calitate bună, cu atât biscuiții vor fi mai buni.

Lista ingredientelor este scurtă. Ai nevoie de:

🍪200 grame făină

🍪70 de grame de zahăr pudră

🍪100 de grame de unt rece (de preferat 82% grăsime)

🍪1 ou

🍪1 pliculeț de praf de copt

🍪1 praf de sare

Mie îmi plac rețele rapide și simple, iar rețeta de biscuiți nu face excepție. Toate ingredientele se amestecă manual sau cu ajutorul unui mixer, până se formează o cocă. Pudrăm cu făină blatul pe care urmează să întindem coca cu ajutorul unui sucitor și formăm biscuiții. Eu de data asta mi i-am dorit mai mari, așa că am improvizat și am folosit gura unei căni pentru a tăia aluatul (așa făcea mama gogoși în copilărie). Pe câțiva am presărat câțiva fulgi de migdale, ceilalți au rămas simpli.

Apoi biscuiții proaspăt formați merg la cuptorul preîncălzit la 200 grade, pe o tavă pe care am pus o foaie de copt. Se fac foarte repede așa că fii cu ochii pe ei. Îți dai seama că sunt gata dacă marginile s-au rumenit.

Acești biscuiți fac pereche bună cu un pahar de lapte sau o cană de cafea.

Dimineți dulci îți doresc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *