A better me story. Episodul #1: Laur’s Art.

Pasiunea pentru sport îți aduce, pe lângă o listă lungă de beneficii, și posibilitatea de a cunoaște oameni noi.

Laurențiu Iancu, omul din spatele Laur’s Art, este pasionat de alergare și ciclism. Miile de kilometri alergați și pedalați confirmă acest lucru. Ambiția lui de a-și depăși permanent limitele este molipsitoare. Este în permanentă căutarea a #betterme, cea mai bună versiune a sa.

În plus, Laur readuce frumosul în prin plan, printr-un talent incontestabil: desenul. Într-un secol al vitezei și al pragmatismul, să ai o pasiune pe care să o dezvolți pare o calitate destul de greu de întâlnit. I-am adresat câteva întrebări pentru a afla mai multe despre pasiunile lui.

Better Me: Laur, ce înseamnă desenul pentru tine?

Laur’s Art: Desenul este pentru mine o pasiune la care nu aș putea renunța. Mă relaxează și mă ajută ca și sportul să trec peste stresul cotidian. De multe ori desenul mă motivează și mă ajută să realizez că pot face mai multe decât cred. Având în vedere că sunt autodidact și că nu am avut parte de niciun curs în domeniu, faptul că am reușit să evoluez pe cont propriu a fost lucrul care m-a încurajat cel mai mult și care m-a făcut să desenez și în ziua de azi. În ceea ce mă privește, nu cred aproape deloc că e vorba de talent ci mai degrabă de câteva tehnici deprinse în timp și exersate constant. Cred că orice talent nemuncit se va pierde la un moment dat.

BM: Când ți-ai descoperit pasiunea pentru desen?

LA: Nu aș putea spune că am descoperit asta sigur la un anumit moment. Încă de mic am fost foarte atras de cărțile de colorat în mod deosebit și priveam cu plăcere la cei care desenau. Pe parcurs, odată cu vârsta, am început să desenez si eu diverse lucruri și îmi placea foarte mult să fac asta. Adesea, în școală, îmi ajutam și colegii la chestia asta, dar desenul în mod mai serios am început să îl practic în liceu. A existat o oarecare pauză de vreo 2 ani când am intrat la facultate, după care am reluat desenele și de atunci îl practic oarecum constant.

BM: A contribuit cineva anume la această descoperire?

LA: Nu știu dacă a contribuit cineva anume la toată treaba asta. Poate doar părinții care îmi luau acele cărți de colorat și una dintre surorile mele care în vremea aceea desena și ea și îmi plăcea să mă uit la ea cum face asta. În schimb, tentative de a face asta în mod mai serios au existat doar în școala primară când exista vestitul “Club al elevului”, dar orele de desen de acolo, două mai exact, s-au oprit după ce profesorul titular a avut o problemă de sănătate și nu a mai putut veni la ore. A fost prima și singura dată când am încercat să merg la un curs de desen.

BM: Cum faci să îți găsești timp și pentru alergat și pentru pedalat, dar și pentru desenat?

LA: Este o problemă dificilă de multe ori. Timpul e dușmanul tuturor cred și nici eu nu fac excepție. De cele mai multe ori îmi este foarte greu. Toate sunt lucruri la care în prezent țin foarte mult și mă afectează faptul că nu le pot practica atât cât mi-aș dori. În general încerc să îmi planific activitățile pe zile sau ore în așa fel încât să le pot face pe toate, dar nu reușesc de fiecare dată. Tocmai din cauza asta sunt perioade în care nu desenez, și nu postez totodată, și perioade în care alerg mai puțin sau pedalez mai puțin. În funcție de prioritățile pe care mi le stabilesc între cele trei, mă organizez și cu un timp alocat fiecărei activități. Cum anul trecut am decis să merg la un maraton, clar timpul în care puteam pedala sau desena s-a diminuat, iar asta se întâmplă de fiecare dată când pe una dintre ele o consider mai importantă în perioada respectivă. Ceea ce e cel mai important însă e că dacă pentru oricare dintre activități există o pauză prea lungă, adaptarea de după devine mai dificilă. La fel cum dacă aș lua o pauză lungă de la desen, mi-aș pierde din îndemânare, așa și în sport, cu cât ai pauze mai lungi cu atât îți pierzi din nivelul sportiv la care erai. Încerc să nu am pauze prea lungi și asta cred că e valabil pentru oricine și în orice domeniu.

Am selectat câteva desene, însă îi puteți descoperi și admira toate desenele pe pagina lui de facebook, pe care o puteți accesa aici și pe care Laur vă și invită să o urmăriți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *