Sărățele cu telemea și susan. Perfecte pentru o seară de board games.

Urmează să organizezi acasă o seară de board games și nu știi ce să pregătești pentru ronțăit? Dacă ții la prietenii tăi, pregătește-le ceva acasă. Va fi mult mai apreciat decât orice aliment ambalat de la supermarket. Eu îți sugerez o rețetă rapidă de sărățele.

Ingredientele necesare sunt:

🥄 500 grame făină

🥄 350 grame telemea (eu folosesc un pachet de la Hochland)

🥄 150 grame unt rece

🥄 100 grame smântână cât mai grasă

🥄 2 ouă (+ încă 1 ou bătut pentru ornare)

🥄 Susan

Cum se face? Foarte simplu. Primul pas pe care îl fac este să preîncălzesc cuptorul la 200 grade, treapta de sus și de jos (Atenție, acest aspect ține de fiecare cuptor în parte! ). Cântăresc făina direct în bolul mixerului, apoi rad telemeaua și untul, după care adaug cele 2 ouă și smântâna.

Amestec ingredientele într-un mixer planetar aproximativ 5 minute, la început la viteză mică până se încorporează toate ingredientele, apoi măresc viteza. Sigur că ingredientele se pot amesteca și manual.

Cu coca obținută ne vom juca pe un blat unde am presărat puțină făină. Am întins coca și am tăiat-o cu ajutorul unui cuțit, apoi am așezat sărățele formate într-o tavă pe care am pregătit-o înainte cu hârtie de copt. Am uns sărățele cu oul bătut și apoi am presărat semințe de susan.

Sărățele se rumenesc în numai 20 de minute. Timpul de coacere depinde însă de fiecare cuptor în parte. Nu le lasă prea mult în cuptor, pentru a rămâne fragede.

Poftă bună!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *