Pișcoturi fragede în doar 5 minute

Enhance yourself

Iubesc mireasma prăjiturilor care parfumează casa. Cred că am dobândit acest sentiment încă din copilărie, când mama ne bucura toate simțurile cu ceva bun, făcut în casă cu multă dragoste. Nu dădea fuga la supermarket să cumpere ceva deja făcut, ci ne pregătea ea un chec sau un lighean de gogoși sau un turn de clătite sau un tort delicios.

Vreau să duc această tradiție mai departe și încurajez pe oricine să experimenteze bucuria gătitului.

Dacă nu știi de unde să începi, iată o rețetă rapidă și simplă. Pișcoturi. Sunt perfecte cu lapte, cafea, ceai sau simple.

Ai nevoie de:

  • 60 grame zahăr tos
  • 370 grame făină
  • 250 grame unt
  • Un praf de sare
  • 4 gălbenușuri.

E simplu: amesteci untul (care trebuie să fie moale, la temperatura camerei) cu zahărul. Apoi adaugi gălbenușurile. După ce ai amestecat compoziția adaugă treptat și făina, cu praful de sare și amestecă energic.

Aluatul rezultat va ajunge în cuptorul preîncălzit la 180 grade, în diferite forme în funcție de dispoziție, imaginație și timp disponibil. Știi că sunt gata atunci când baza biscuiților începe să se rumenească puțin.

Sfat:

🍭Cumpără cel mai bun unt pe care îl știi, cu cât mai gras cu atât mai bine. Acesta este secretul!

🍭 Nu uita fursecurile în cuptor. Dacă le lași prea mult se vor întări.

Poftă mare și abia aștept să îmi spui cum ți-au ieșit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *