Răbdare și pasiune

Ideea Better Me a pornit într-o zi, când am decis că ar trebui subliniat din ce în ce mai mult că cea mai bună investiție pe care o poți face este investiția în propria persoană. Nu este nimic egoist în acest concept, deoarece, pentru a avea grijă și a ne bucura alături de cei dragi nouă, trebuie ca noi să fim bine. Deci trebuie să punem pe primul plan sănătatea fizică și mentală. Nu agreez temenul “stil de viață sănătos”, mi se parea o denumire complexă, care nu spune nimic concret.

Până la vârsta majoratului eram destul de slabă și țin minte că atunci majoritatea oamenilor erau slabi. Gașca mea de prieteni era formată în mare parte de slăbănogi pe care atârnau hainele. Nu era niciun efort să fii așa, mai mult, oamenii nu își ocupau timpul și gândul cu stiluri de viață sănătoase. Acum lucrurile stau exact pe dos. Pe unde te uiți vezi oameni foarte tineri ale căror corpuri s-au deformat.

După vârsta majoratului, care a coincis și cu plecatul de acasă la facultate, m-am luptat permanent cu kilogramele în plus. Și asta din lipsă de educație. Din păcate lucrurile care contează cu adevărat nu sunt învățate la școală. Mă refer aici la educația alimentară, la sport, educația financiară și educația sexuală. De mici ar trebui să învățăm despre cum să combinăm alimentele, despre cât și ce ar trebui să mâncăm, despre cât de mult ar trebui să apreciem mâncarea și ritualul de a lua masa în sine. Apoi sportul era mai degrabă ora aia la care scăpai de alte materii, iar eu am fost din categoria copiilor cu scutire medicală, lucru pe care l-am resimțit ulterior.

Ce am făcut și mi-a prins bine, ce am învățat si m-a ajutat, ce am înțeles odată cu trecerea timpului.

Târziu am înțeles că este deosebit de important să încep să îmi respect trupul .. și timpul. Mi-au rămas întipărite în cap cuvintele lui Cătălin Grosu, un anterenor deosebit de talentat, pe care ni le spunea la finalul clasei: “Mâncați puțin și bun!”. De sport m-am îndrăgostit și parcă nu am niciodată suficient timp pentru tot ce îmi propun să fac.

Dacă vrei un rezultat imediat, adică să slăbești imediat și să îți tonifici corpul în câteva zile, aceste minuni nu există! Nu este o minune, este un proces în care rezultatele vin greu și cu multă muncă. Trebuie să ai răbdare și să faci totul cu tot sufletul, nu pe jumătate. Practic, trebuie să te îndrăgostești de proces. Altfel, va fi o corvoadă și cu prima ocazie vei abandona.

M-am apucat să citesc despre nutriție. Am aflat că sănătosul nu coincide cu slăbitul. Dacă mănânci sănătos, nu este obligatoriu să și slăbești, iar cheia este cantitatea. M-au ajutat mult cărțile doamnei doctor Mihaela Bilic, pe care le recomand: Sănătatea are gust. Ghid pentru slăbit și Tocăniță pentru suflet.

Mi-am făcut un abonament la sală, dar fac sport și acasă, în vacanță sau pe oriunde mă duc. Pentru un începător (cum este cazul meu) sala este esențială deoarece un antrenor îți va corecta poziția în timpul exercițiilor și te va învăța cum să execuți corect un exercițiu. Un exercițiu executat greșit, aduce mai mult rău decât bine, iar dacă ești începător, nu vei ști și nu îți vei da seama dacă faci bine sau nu. Am ales să merg la clasele de grup, fac G Core, Grit, TRX și Cycling cu antrenori care sunt permanent atenți la postura și mișcările mele. Dar fac sport și acasă și pe oriunde mă duc pentru că am făcut din asta o pasiune. Îmi este drag și dacă trece o zi fără sport încep să nu mă mai simt bine.

Eu vreau sa fiu puternică, nu slabă! Mă bucur de fiecare mică victorie, dar scopul este un corp definit, puternic și o minte care să mă încurajeze să ajung oriunde îmi doresc fără teamă sau neîncredere, ceea ce înseamnă multă muncă de acum încolo. Cam .. toată viața!

Nu este nicio minune, este doar implicare, perseverență, distracție!

Îți mulțumesc că urmărești betterme.ro! Îți doresc mult succes în căutarea celei mai bune versiuni a ta și sper ca postările de pe site să te motiveze și să îți facă poftă de sport și poftă de viață bună! Investește în sănătatea ta, înconjoară-te și urmărește oamenii care să te inspire să devii better you!

Better Me este un proiect în dezvoltare. Suntem o echipă și ne punem mintea la contribuție să aducem în atenția ta lucruri utile, pentru care să merite să ne urmărești în continuare.

Ne poți găsi și aici:

  • Facebook aici
  • Instagram aici
  • Youtube aici, unde echipa #betterme ar fi tare bucuroasă să dai un subscribe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *