Vedere de la Vadu

Visezi să te trezești pe o plajă pustie, să te arunci în valuri și să îți bei cafeaua prinvind valurile? Să îți petreci ziua cu o carte în mână, în acordul splendid al valurilor? Acest loc este mai aproape decât crezi. Te invit pe plaja Vadu, un loc binecuvântat de natură.

Plaja Vadu m-a impresionat prin frumusețea ei. Este un loc liniștit, unde îți poți amplasa cortul sau, dacă ai venit doar pentu o zi, să îți întinzi prosopul unde dorești. Nu vei avea vecini care să te deranjeze. Nisipul fin ca de clepsidră, te invită la relaxare (și la alergat).

Fiind destul de mediatizată, plaja nu mai este așa pustie. Sunt mulți oameni care vin cu rulotele și cu corturile aici. Este un loc unde să vii măcar pentru o zi. Drumul este accesibil, vei trece pe lângă Năvodari, apoi vei traversa comuna Corbu și vei intra în Vadu, iar ultima porțiune va fi una offroad, cu nisip. Nu te înghesui să parchezi chiar în buza plajei, lasă-ți picioarele să fie gâdilate de nisipul fin și bucură-te de o plimbare până pe plajă.

Dacă ajungi la Vadu, promite-mi că vei lua cu tine un set de mănuși de unică folosință și măcar o pungă de gunoi. Este un loc binecuvântat de natură, dar necinstit de om. Vei găsi mucuri de țigară în nisip, ambalaje și mult plastic. Ar fi de mare ajutor să facem câte puțin, fiecare. Pare că un singur om nu poate schimba lumea, însă cu pași mici și eforturi constante putem avea mai mult, împreună. În plus vei face fără să îți dai seama multe genuflexiuni și vei lăsa soarele să te mângâie și să îți bronzeze trupul. Fii tu un exemplu pentru cei din jurul tău, puterea exemplului influențează mai mult decât orice teorie. Eu îți mulțumesc!

Ar fi indicat să vii de acasă cu pachet și să îți iei apă la tine. Va trebui să iei mașina și să parcurgi un drum destul de lung pentru a te aproviziona, așa că vino pregătit de acasă. Este un loc perfect pentru înalțat zmeie (ce când nu ai mai făcut asta?) sau de volei pe plajă.

Te invit să vizitezi plaja Vadu și ai grijă de această minunăție.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *