Cascadas, un resort la doar 350 km de București

Recunosc că Bulgaria nu a fost prima pe listă pentru o scurtă escapadă de vară, însă am fost foarte plăcut surprinsă de acest resort care îți oferă tot ce îți trebuie. Este vorba despre Cascadas Family Resort, un complex de clădiri, piscine, restaurante și locuri de joacă. Așa cum este menționat în titlu, complexul este orientat către familie, având multe spații de joacă pentru copii, dar și multe spații de relaxare pentru adulți.

Infrastructura Bulgariei este decentă, călătoria cu mașina a durat 6 ore, incluzând vama și mici pauze. Pentru podul de la Dunăre trebuie sa fii pregătit cu 14 lei pe partea românească și cu mai puțin, respectiv 4 leva, pe partea bulgărească. Să ții cont că pe partea bulgărească nu poți plăti în lei, doar în leva și euro. Pentru plăți am folosit Revolut, iar cash am avut doar câțiva leva pentru a recompensa ospitalitatea ospătarilor.

Pentru aproximativ 3,5 leva pe zi poți parca în interiorul complexului care arată ca o mică fortăreață, cu multe camere de supraveghere și garduri înalte. O sumă modestă cu care îți poți cumpăra liniștea pe perioada concediului, mai ales dacă ai auzit povești cum că în Bulgaria se mai întâmplă și lucruri neplăcute. La check-in primești o cheie și o cartelă cu care poți deschide ușa clădirii în care ai rezervat camera (și doar acolo), ușa camerei rezervate, ușa sălii de fitness și poarta de acces în complex. Pentru 90 de euro pe noapte am rezervat o cameră de aproximativ 35 de mp, cu mașină de spălat rufe, chicinetă, frigider, plită, uscător de păr, fier de călcat, masă de călcat, suport pentru uscat rufe, televizor și balcon.

Mâncarea este delicioasă. În prețul rezervării a fost inclus și micul dejun și cina, iar pentru prânz am ales restaurantul cu specific mediteranean, tot din cadrul complexului. O porție de rizoto cu fructe de mare costă numai 15 leva, iar pentru o porție generoasă de midii plătești numai 12,5 leva.

Complexul include multe piscine și spații de relaxare, terase și un pool bar, un supermarket, servicii de frizerie sau spălat rufe și magazine. Practic, tot ce ai nevoie găsești în complex. Este ideal de venit cu copiii pentru că sunt multe spații destinate lor: piscine pentru copii, un teren cu nisip unde poți juca volei, locuri de joacă special amenajate. Sala de fitness este foarte bine echipată, iar spa-ul este un loc pe unde trebuie să treci măcar o dată pe durata șederii.

Am rămas plăcut impresionată si am plecat cu convingerea că vom reveni. Pentru ce îți oferă acest resort merită să parcurgi cei 350 km.

Un mic secret: în septembrie prețurile scad la jumătate, poate un motiv în plus să iei în considerare această destinație.

Mai multe informații poși găsi pe site-ul hotelului http://www.cascadas.eu/en sau pe facebook https://www.facebook.com/CascadasFamilyResort/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *