Pairi Daiza

Nu pot spune că sunt fanul grădinilor zoologice. Mă întristează să văd animale în captivitate. Poate este doar o impresie a mea, dar când mă uit la aceste animale le văd ochii triști, care parcă cerșesc libertatea.

Acum ceva timp am vizitat niște prieteni dragi stabiliți în Belgia, care ne-au dus la Piri Daiza. Ar fi nedrept să spun despre acest loc că este doar o grădină zoologică. Pentru 34 de euro (prețul biletului de acces), simți că vizitezi într-o zi întreaga lume. Parcurgi tot mapamondul, unde animalele și plantele sunt regii lumii. Este și o grădină botanică unde poți vedea fel de fel de specii de flori care îți răpesc privirea. Este un teritoriu unde multe specii de animale au spații generoase create doar pentru ele, unde pot alerga în voie. M-a impresionat. Belgienii au știut să creeze un spațiu spectaculos, cu mult respect față de plante și de animale (Jos pălăria!).

Un mic sfat: rezervă-ți o zi întreagă pentru a vizita Pairi Daiza și echipează-te cât mai confortabil pentru că ai mulți kilometri de parcurs. M-am gândit că o galerie generoasă de poze, valoreaza mai mult decât o înșiruire de cuvinte. Vizionare plăcută!

Și dacă ajungi în Belgia, nu uita de Pairi Daiza!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *