Ce am cumpărat și nu am regretat, pentru a-mi face viața mai ușoară acasă.

Timpul .. luxul zilelor noastre. Ne plângem de lipsa lui și căutăm permanent să ne organizăm cât mai bine în puținul timp pe care îl avem. Parcă s-a comprimat timpul ăsta. Țin minte că în copilărie ziua era așa lungă, încât aveam timp de atât de multe activități, printre care și dormitul la prânz, iar uneori mă și plictiseam. Astăzi, nu știu cum să fac să apuc să le fac pe toate. Și sunt multe de făcut: sport, serviciu, casă, grădină, relaxare, lectură, cumpărături, timp în doi, plimbare.

M-am gândit să vă împărtășesc obiectele pe care le-am achiziționat și m-au ajutat să economisesc timp:

Mașina de spălat vase. Noi suntem doi, două farfurii se spală repede. NU. Sunt 2 farfurii, castroane, pahare de apă, pahare de vin sau de șampanie, tacâmuri – durează extrem de puțin să le aranjez ordonat în mașină, să apăs butonul de start și apoi sa mă întorc la activități mai plăcute. Nu este deloc plăcut să stai în picioare si să speli vase (mai ales când ai avut oaspeți și se strânge un munte de vase) și nu mi se pare corect să “pice” pe cineva această povară. Îmi amintesc ce încântați au fost părinții să descopere avantajele mașinii de spălat vase și cât de reticenți au fost la început. Este asemănător cu mașina de rufe – de ce nu îți speli zilnic lucrurile de mână? Pentru că este simplu, eficient și igienic să le spele mult mai bine mașina de rufe pentru tine. Îmi permit să îți dau un mic sfat (în cazul în care nu ai achiziționat încă una) ia o mașină cât mai mare (cât mai multe seturi) pentru că se adună. Eu nu mai pot trăi fără și, inclusiv în plecările unde optăm pentru un aparthotel, mă orientez să existe și o mașină de spălat vase.

Robotul de bucătărie. Legumele se taie foarte repede, ceapa nu mă mai face să plâng, aluaturile se amestecă imediat și omogen. Dimineața am timp pentru un shake cu lapte și fructe congelate pentru un început de zi energizant, răcoritor și dulce. Îmi doream de mult timp unul și mă bucur mult să îl am în bucătărie. Economisesc timp, este ușor de folosit, intuitiv și am mai mult chef să mă apuc să fac ceva când știu că nu durează mult procesul de preparare.

Aparatul de curățat cu abur. Îl am de cățiva ani și este un ajutor de luat în considerare. Este ca un fel de aspirator, doar că suflă abur și curăță toată casa. Lasă pardoseala curată, fără urme de spălare (cum se întâmplă la spălatul cu mâna sau cu mopul). Nu necesită detergenți, are un fir destul de lung și nu ocupă un spațiu prea mare în casă.

Mașina de făcut pâine. Te trezești dimineața și în casă miroase a pâine caldă, proaspătă, aburindă. Nu este un vis, este un aparat foarte util în casă. Obții o pâine proaspătă, pufoasă, făcută în aproximativ 3 ore, cu câteva ingrediente simple, alese de tine, puse într-o anumită ordine în recipientul mașinii. Mașina pe care am achiziționat-o a venit și cu o broșură unde am găsit multe rețete de pâine.

Lucrurile bune trebuie să ajungă peste tot. Așa că, dacă ai descoperit obiecte care s-au dovedit utile și ți-au salvat timpul, nu ezita să le împărtășești aici, printr-un comentariu.

Nu uita să dai LIKE paginii de facebook Better Me. Pentru a fi la curent cu noutățile apasă butonul de like din josul paginii.

5 comments

  1. Eu am un robot de bucătărie Kenwood,o minune,este si malaxor,are si blender ,masina de tocat carne,storcator de citrice,bol cu cutit clasic,discuri de feliere si razuire.Sincer il folosesc zilnic.

    1. Înțeleg perfect ce spui. Și pentru mine s-a ușurat foarte mult viața în bucătărie de când cu robotul. Mie îmi lipsește malaxorul, însă este pe lista de dorințe 🙂

  2. Uscătorul de rufe este minunat, scutește timpul întinsului rufelor și spațiul pentru stativul de rufe. În 1 h și 15 minute am haine perfect uscate. Dacă sunt scoase imediat, majoritatea nici nu trebuie călcate.
    Mi-am dat seama cât e de util când nu l-am putut folosi în timpul verii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *