Greenfield Duo Challenge Băneasa

În ultima zi din luna iunie am participat la prima ediție Greenfield Duo Challenge, care a avut loc în Pădurea Băneasa. Mă bucură mult alegerea locației, din cel puțin 2 motive: 1. îmi doresc să conștientizăm cât de important este să păstrăm acest loc intact (!), fiind o oază de liniște și de verde în apropierea Bucureștiului; 2. sunt din ce în ce mai mulți oameni cu poftă de sport, care se bucură să participe la astfel de activități. Pădurea Băneasa este un loc perfect pentru competiții pe timpul verii. Este răcoare, umbră, un loc unde te poți deconecta, relaxa și antrena în voie.

Am participat la ștafetă, în echipa #badeateam, alături de soțul meu, eu la alergare, el la bicicletă. O să îți mărturisesc un mic secret: după experiența de la Prima Evadare, am intrat într-un ușor conflict cu bicicleta și, deși primisem un “wildcard” din partea organizatorilor (Multumesc!) să particip atât la ștefetă, cât și la individual, am ales să fac doar alergarea.

La start a fost multă energie pozitivă. Felicitări și mulțumiri organizatorilor pentru că au organizat un duatlon. Nu sunt multe concursuri de duatlon pentru amatori.

Am alergat 8 km, cu un pace mai bun decât de obicei pentru trail run. Am observat că duatlonul mă ajută să îmi depășesc limitele. Nu este numai cursa mea, este și a partenerului meu, deci trebuie să îmi fac treaba cât mai bine. Având în vedere că nu trecuseră încă 24 de ore de la Predeal Forest Run am fost obosită, dar am încercat să mă bucur cât mai mult de această experiență. Deși ritmul cardiac era la cota maximă, zâmbetul nu a dispărut.

Proba de bicicletă a constat în parcurgerea unei distanțe de aproximativ 20 km, pe superbele single trail-uri din Pădurea Băneasa. Dacă traseul pentru alergare a fost foarte bine marcat, cel de bicicletă a pus puțin în dificultate orientarea cicliștilor.

După concurs am facut poze, am mâncat paste și ne-am bucurat de atmosferă. Abia așteptăm următoarea ediție.

Mulțumim organizatorilor pentru duatlon, iar dacă ești interesat să participi la următoarea ediție sau la alte evenimente organizate de Road Grand Tour poți găsi mai multe informații aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *