Predeal Forest Run

Anul acesta a venit cu multe noutăți pentru mine. Una dintre ele este alergarea montană, pe care în 2019 am încercat-o pentru prima dată. Și m-am îndrăgostit.

Predeal Forest Run a fost o experiență pe care vreau neapărat să o repet. Am simțit că trăiesc. A fost o bucurie să fiu acolo, să simt aerul rece cum îmi dă energie să merg mai departe și să mă bucur de peisaje de poveste.

M-am trezit de la 5 dimineața și am pornit cu multă energie spre Predeal, dinspre București. Vremea se anunța perfectă, cu o maximă de 15 grade, iar Garmin-ul meu mi-a arătat o temperatură de 13 grade în timpul alergării. Un aer rece, revigorant, care îți mângâia fruntea transpirată de urcările solicitante de pe munte. Am ajuns la start, unde totul era pregătit pentru ca noi, alergătorii, să ne putem bucura din plin de eveniment. La ridicarea kitului de concurs, am fost întâmpinată cu zâmbete, iar tot procesul a durat foarte puțin. Apoi a urmat încălzirea, cu un antrenor de la World Class care ne-a pregătit musculatura pentru ce avea să urmeze.

Din cele 3 trasee (13, 24 si 42 km), am ales varianta cea mai scurtă, de 13 km. Îmi place mult startul unei curse, pentru că nu știu ce mă va aștepta pe traseu, mai ales când nu am mai alergat prin acele locuri. Startul a avut loc la ora stabilită, 9:45. Încă de la start a început o ușoară urcare pe asfalt, după care am tot urcat și am urcat și am urcat. Comparativ cu alergarea pe teren drept, alergarea montană te face să te pierzi în timp. Locurile prin care treci sunt atât de frumoase, încât îți concentrezi atenția mai mult pe peisaje și mai puțin pe timp și oboseală. Pentru mine timpul se oprește în loc, iar această alergare de 13 km cu 650 de m diferență de nivel a trecut atât de repede. Am făcut 2 ore fix, un timp nu tocmai de laudă, însă a fost a doua alergare montană și scopul principal a fost să evadez din cotidian și să mă conectez cu natura, ceea ce am și făcut.

Am terminat cursa cu zâmbetul pe buze și multă energie. Pentru anul viitor mi-am propus să abordez semimaratonul și abia aștept!

1266

Au fost două ore în care am șimțit că trăiesc, m-am simțit norocoasă și fericită că.. sunt. A fost un sentiment puternic de libertate, să pot zburda în voie ca în copilărie, să simt mirosul curat al pădurii, să văd imagini de basm. Nu te mint, alergarea montană este o binecuvântare. Dacă nu ai încercat încă, nu mai sta pe gânduri. Nu-ți fie teamă de traseu, dacă nu mai poți alerga, mergi și bucură-te de locul în care te afli.

Le mulțumesc organizatorilor că au făcut posibilă o așa experiență frumoasă și voluntarilor care au fost plini de energie pozitivă. Îmi place mult tricoul din kitul de concurs, pe care deja l-am folosit de câteva ori la antrenamente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *