Am greșit .. recunosc.

“Până la concediu vreau să slăbesc 10 kilograme” sau “Până la iarnă vreau să slăbesc 5 kilograme”. Îmi vine să râd când îmi aduc aminte că îmi făceam astfel de planuri.

Este bine să ai un target, un țel spre care să tinzi. Dar dacă ăsta este singurul tău plan, permite-mi să îți dau o veste proastă: va eșua.

Astăzi privesc lucrurile total diferit. Nu îmi mai pun problema kilogramelor, deși trebuie să fiu sinceră și să recunosc că mă cântăresc aproape zilnic. Îmi doresc o musculatură definită și un procentaj de grasime cât mai mic. Nu am niciun termen pentru acest plan, pentru că nu aș putea găsi un termen realist în acest moment. Ziua mea este plină. Mă trezesc de la 6, apoi merg la birou unde îmi petrec aproape toată ziua. Seara mai sunt lucruri de făcut acasă, așa că îmi este greu să aloc suficient timp activităților care mă pasionează. Evident că timp îți faci, dacă vrei. Însă îmi pare rău că nu am suficient timp pentru toate. Mai mult, mi-ar plăcea să concentrez activitățile fizice de dimineață, pentru că atunci sunt plină de energie, plus că e o măsură de siguranță să știu că am realizat planul pe ziua respectivă și nu mai poate interveni nimic.

Ce am descoperit eu și a făcut diferența: să-mi fac planuri pe termen scurt, pentru a atinge scopul .. să-i spunem final. Deși, sincer.. ești vreodată pe deplin mulțumit?! Eu îmi fac un plan pe o săptămână. Știu că în săptămâna respectivă trebuie să îmi programez antrenamente de cardio, forță și cel puțin o alergare în aer liber, care să mă relaxeze și să mă încarce cu energie. Mă concentrez pe obiective mici, care sunt la îndemână de atins. Degeaba îmi propun eu pătrățele dacă nu am nicio strategie care să mă ducă la ele.

Vei avea șanse reale de reușită dacă îți vei face un obicei din a avea un plan săptămânal. Te obișnuiești cu anumite activități și nu vei mai sta pe gânduri dacă să le faci sau nu, la fel cum se întâmplă cu mersul la serviciu sau spălatul pe dinți. Mai stai dimineața să te gândești dacă să te duci sau nu la serviciu, indiferent cât de “dureroase” sunt unele dimineți?

Vreau să închei prin a spune că aceasta este doar o împărtășire a experiențelor și a concluziilor pe care le-am tras în urma unor greșeli pe care le-am făcut, de-a lungul timpului. Nu este o părere avizată, nu am studii în domeniu. Îți povestesc doar greșelile mele, ce am descoperit că îmi face bine, poate aduce un plus de valoare și pentru tine.

Mult succes și nu uita că stă în puterea ta să fii cine vrei să fii!

2016 – Un an bogat în kilograme.
Mai 2019
Mai 2019
Iunie 2019

2 comments

  1. Adevărat mai zici! Keeping it realistic devine Mai ușor atunci când efortul fizic / dieta echilibrata devin “spălatul pe dinți” și nu au un termen de expirare ( pană la vacanță / Paște / Crăciun). Eu una cu asta ma lupt și recunosc ca nu e ușor. Spor în toate. Te pup

    1. Mulțumesc Ela. Eu acum lucrez la un plan săptămânal realist. Îmi este foarte pofta de sport și îmi e foarte greu când intr-o zi nu fac nimic. Pe de alta parte, este asa de solicitant sa ai atât de multe de făcut zi de zi. Deseori ajung la epuizare. Am observat ca antrenamentele de grup au cel mai mare succes la mine. Îmi place sa merg la cycling, dar și la c core sau grit. Succes și ție! Te îmbrățișez.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *