Brioșe în mai puțin de 5 minute

Zilele astea m-am confruntat cu o poftă mare de dulce, așa că nu am mai stat pe gânduri și am făcut repede niște brioșe. Repede-repede, pentru că procesul a durat mai puțin de 5 minute de muncă efectivă, plus timpul de coacere.

Una din schimbările cu care încă mă acomodez este gătitul acasă. Am realizat că este mult mai sănătos și benefic pentru organismul meu să fac acasă preparate din ingrediente alese de mine. Când citești pe ambalaje lista ingredientelor te simți ca la o oră de chimie și parcă nici nu-ți mai vine să mai mănânci. Gătitul a fost mereu pentru mine o grea încercare, însă de când m-am axat pe mâncăruri rapide și simple a devenit o plăcere și o necesitate. Totul este să îți dorești și să o faci cu plăcere, iar după ceva timp devine un obicei.

Înainte eram foarte atentă la cantități și aveam o oarecare teamă să nu greșesc, să nu îmi iasă. Acum privesc totul mult mai relaxat și mă bazez pe intuiție.

Este foarte simplu să faci brioșe, deorece regulile nu sunt stricte. Nu știu care este rețeta din cartea de bucate, eu am improvizat cu ce aveam în casă:

  • 2 ouă
  • puțin sirop de arțar
  • două linguri de unt de arahide
  • 50-60 g faină
  • un plic de praf de copt
  • o lingură de ovăz
  • afine și nuci

Procesul este simplu: cu ajutorul unui robot de bucătărie/ blender am amestecat partea lichida (ouăle, siropul de arțar și untul de arahide) până a căpătat consistența unui caramel – aproximativ 30 de secunde. Apoi am amestecat partea solidă – faina cu praful de copt și ovăzul. Apoi le-am pus pe toate în același bol și le-am amestecat, adăugând afine și nuci. Am folosit niște forme drăguțe și practice de silion pe care le-am luat de curând de la Lidl. Am preîncălzit cuptorul la 180 grade și le-am lăsat să se rumenească pentru aproximativ 15-20 minute.

Eu le-am făcut seara cu scopul de a le mânca a doua zi la micul dejun alături de o cafea. Efortul a fost minim, a trebuit doar să renunț la timpul petrecut pe canapea.

Dacă ți-ar fi de mai mare ajutor un filmuleț cu modul de preparare, te rog să îmi lași un comentariu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *