Slăbitul și dieta, două cuvinte care ne ocupă prea mult timp și ne consumă prea multă energie

Te uiți zi de zi în oglindă, ești tu, cel nemulțumit de felul în care arată corpul tău. Ai o revelație de scurtă durată, ești nemulțumit când te privești în oglindă dimineața după duș, dar la prânz alegi să mănânci cartofi prăjiți și să bei cola. Mai târziu, pe parcursul zilei, pe la 15:00, ai mânca și ceva dulce și dai o fugă la un magazin sau la un tonomat de unde îți procuri porția de zahăr necesară depășirii momentului de criză. Seara ești deja obosit și renunți la planul de a face sport, pentru că este mai relaxant să stai pe canapea și să te uiți la televizor. A doua zi, aceleași obiceiuri.

Până într-o zi când pui piciorul în prag și iei atitudine. Este timpul să faci o schimbare – iar acest lucru se întâmplă de multe ori în preajma unui eveniment. Trebuie să faci o schimbare și îți propui un target măreț: 10 kg în doar o lună. Faci o cercetare scurtă pe intenet să cauți ce diete mai sunt în vogă. Îți chinui corpul 2-3 zile, poate chiar o săptămână, apoi revii la vechile obiceiuri programate și bine întipărite în subconștient. Renunți la plan, revii la nemulțumiri, cu un organism slăbit și abrutizat, încărcat inutil cu fel de fel de substanțe nocive pe care le consumi fără să știi.

Am văzut acest comportament de zeci de ori, și în mare parte am fost și eu acolo. Până să conștientizez că sănătatea este principalul obiectiv, nu urmăream cu atenție obiceiurile pe care mi le implementasem bine în minte.

Obiceiurile sunt acele gesturi pe care le faci mecanizat. Nu te gândești dacă vrei sau nu să le faci, decizia este deja luată. Dintr-o vitrina cu feluri de mâncare, tu alegi ceea ce ai ales și în trecut.

Ce este de făcut? Acesta este întrebarea de 100 de puncte la care doar documentându-te îți poți răspunde. În cazul meu, a trebuit să conștientizez problema, să realizez ca am niște obiceiuri rele, pe care este obligatoriu sa le transform în unele benefice pentru organismul meu. Este un proces de durată, lucrurile nu se întâmplă peste noapte.

Sportul, alimentația corectă, odihna sunt soluția, însă puterea obiceiului va decide succesul sau eșecul.

Am o veste proastă. Un regim de viață sănătos, slogan des întâlnit în zilele noastre, se formează prin educație și muncă, în ani. Termene ca până la vară sau până la concediu nu ajută și nu sunt realiste.

Investește în educația ta, citește despre nutriție, caută rețete rapide pe care să le pregătești acasă, fă sport cât mai des, zilnic dacă se poate. Mergi la doctor și cere sfaturi de la un specialist. Pune accent pe tine și fii într-o permanentă dezvoltare.

Acesta este planul meu pentru.. restul vieții. Așa a luat naștere proiectul Better me: din dorința de dezvoltare, de a face mai bine, de a face puterea obiceiului să lucreze pentru mine și nu împotriva mea, din dorința de a împărtăși informație utilă nouă tuturor.

Pentru mai multe, dă un Like pe Facebook ⬇️ ➡️

30 de minute de sărit coarda
Mic dejun luat la pachet

2 comments

  1. 30 de min de sărit coarda… Abia ajung la 5-7 min și asta cu pauze 🙂 Ma regăsesc în ceea ce ai scris și îmi doresc ca peste ceva timp sa îți pot vorbi despre “Cum sa fii constant în obiceiurile bune care contribuie la sănătate și echilibru emoțional”. Abia aștept sa citesc și următoarele articole 🙂

    1. Multumesc mult Elena, este incurajator pentru mine!
      Totul incepe de undeva si continua cu pasi mici. Cand am inceput sa sar coarda, mai mult ma impiedicam in ea 🙂 Dar prin execitiu am reusit sa sar din ce in ce mai mult. Iti doresc mult succes si sunt convinsa ca vei reusi, pentru ca totul depinde numai de tine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *