Sitges

Te trezești de dimineață, te bucuri de micul dejun lângă piscină, apoi mergi să alergi de-a lungul plajei mângâiate de razele soarelui. Nu știi exact cât ai alergat, pentru că ești fermecat de mare, de plajă și de frumoasele clădiri spaniole. Pentru masa de prânz trebuie să îti faci rezervare și să alegi o terasă care îți va permite să vezi marea și să te lași mângâiat de briză. La mesele vecine sunt spanioli veseli, care cântă, se distrează și par într-o continuă petrecere. Localnicii, cei mai mulți trecuți de 60 de ani, nu iau prânzul acasă, vin la restaurant, unde savurează în tihnă un pahar de sangria. Spiritul lor este tânăr, iar viața in Sitges pare o continuă vacanță cu aromă de carnaval.

Este obligatoriu să încerci crema catalana, specifică zonei. Dacă vrei să comunici cu personalul restaurantului, le poți vorbi în engleză, dar îți răspund într-o spaniolă veselă și gălăgioasă. Pentru o masă de prânz plătești câțiva euro. Viața este relaxată aici în Sitges, nu stai să îți recalculezi bugetul alocat vacanței tale, ci te bucuri de tot ce îți poftește inima.

Seara te poți relaxa la piscina din cadrul casei pe care ai închiriat-o sau poți alege să faci o plimbare să admiri palmierii care parcă ating cerul și multitudinea de flori colorate pe care le vezi în orice grădină te-ai uita. Oamenii din Sitges iubesc frumosul, viața trăită relaxat și profită de fiecare răsărit pentru a se bucura de cât mai multe până la apus.

Orașul este binecuvântat cu o lungă plajă cu nisip fin. Apa foarte sărată este un tratament pentru piele și suflet. Nicio cremă nu va avea rezultatele unei bălăceli aici. Fiind foarte lungă, plaja pare mai mereu goală. Îți poți așeza prosopul unde dorești și tot ce vei auzi va fi marea. Nici urmă de aglomerație, de gălăgie. Pentru aglomerație, Barcelona este la aproximativ o oră distanță cu mașina.

Sitges are puterea de a opri timpul. Aici te trezești doar pentru a sărbători viața. Graba, problemele, grijile rămân la granița frumosului oraș spaniol, Sitges.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *