Viena

Viena este orașul care m-a fermecat, m-a impresionat și unde mi-ar plăcea să locuiesc. Dacă ar fi să descriu într-un singur cuvânt impresia pe care mi-a lăsat-o Viena, acesta ar fi: corect. Corectitudinea poate fi ușor remarcată în arhitectură, în multitudinea de spații verzi frumos amenajate, în infrastructură, în educația rutieră, în educația sportivă, în comportamentul oamenilor.

În cele două săptămâni petrecute în orașul austriac, am reușit să bifez câteva atracții turistice ale zonei și am avut norocul să mă cazez foarte aproape de Prater, într-o zonă cu multe clădiri vechi (dar care arătau impecabil) și multe spații verzi, aproape de Dunăre. Mi-a făcut mare plăcere să alerg pe Hauptallee, unde mii de oameni vin zilnic să se relaxeze sau să practice diverse sporturi.  

Hundertwasserhaus, unul dintre obiectivele turistice ale Vienei, impresionează prin arhitectura interesantă, cu linii ondulate și multă culoare, care îi conferă unicitate. Catedrala Sfântului Ștefan din Stephan Platz este o combinație a stilurilor romantic și gotic, fiind cel mai important edificiu religios din capitala Austriei, iar grădinile din Schönbrunn sunt un impresionant spectacol de culoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *